Fru Hansson

Fru Hansson

Tja....

Här kommer jag skriva om vad som händer i vårt liv just nu

Nystart 2013

Detta händer hos ossPosted by Åse Hansson Wed, January 16, 2013 11:09:55
Jaha då är vi i mitten på januari och jag tänkte berätta om min lilla resa jag har påbörjat. 1994 gjorde jag en VBG (magsäcksoperation). Jag har haft problem att äta en längre tid. Ibland har jag kunnat och ibland "fastnade" maten så att jag fick tvinga upp den igen. Så jag fick möjligheten att göra om operationen till en GPB istället.
Måndagen den 7 januari var det dax. Stefan släppte av mig på Landskrona lasarett och jag gick upp till Avd 1. Där fick jag omedelbart säng och "snygga kläder". Bara att byta om eftersom jag var först ut. När klockan var 07:20 gick jag och en sköterska ner till operationsavd. Började att bli liiiiiiiiiiite nervös. När jag satt där kom läkarna in och kontrollerade så att allt var bra. Mikael (läkaren som opererade mig) sa: hrm, tror att vi kan använda oss av titthål istället för öppen operation. Yayeee sa jag, då slipper jag agrafferna, men det hade jag fått ändå. Han skyndade in till op-salen och kom tillbaka och sa att de hade inga sterila instrument till det eftersom de hade planerat för öppen. Jahaja, bara att bita ihop. Men han lovade att använda stygn som löses upp av sig själv.
De gick för att förbereda sig och då kom narkosläkarna. Jag kände igen den kvinnliga och hon tittade igenkännande på mig. Det visar sig att vi är lika gamla. Hon gick på Dammhag och jag på GA-skolan. Vi hade setts ofta när vi var ute på disco mm. Så istället för att vara nervös och att tårarna rann så hann jag inte tänka efter. Vi babblade och babblade tills jag somnade. Helt underbart.
När klockan var 13:00 vaknade jag upp på uppvak. Operationen hade tagit 3 timmar och allt hade gått bra. 2½ timme senare var jag uppe ur sängen och tog en liten promenix med sköterskan. Kändes konstigt faktiskt. När klockan var 16:00 kördes jag upp till avdelningen igen. Trött och dåsig. Jag "bodde" på en sal med 3 andra. Damen sidan om mig gjorde också en om-operation. Sen fanns det en som fick sin navel bortopererad och så hade vi en dam som var ngt förvirrad. Hon hade brock som skulle opereras bort. Det värsta var att hon hade en sömn-apné-apparat som lät + att hon snarkade som fan. Så när nattsköterskorna kom och presenterade sig bad jag om öronproppar vilket hjälpte.
Andra dagen var det upp ur sängen och promenera i korridoren och dricka mycket. Det blev mycket vatten, ngn kopp kaffe, te och lite saft. Fick t om drickbuljong. Jag var uppe och gick rätt ofta och läkarna sa att jag skötte mig bra. (klapp på axeln).
Onsdags morgon, upp ur sängen. Vi fick information om hur vi skulle leva när vi kom hem med mat och dryck. Sen var det dax att packa. Läkaren kom och skrev ut oss och när vi var klara kom Stefan för att hämta mig. Måste säga att allt har gått bättre än förväntat och jag mår kanon.
Det var skönt att få komma hem. De första nätterna sov jag på soffan. På lördagskvällen kändes det så bra att jag la mig i sängen. Gudomligt.
Idag är det onsdag. Hittills har jag gått ner 7 kg. Idag har jag börjat att äta "mjuk mat". Allt som kan mosas med gaffel eller mixas. Frukost blev kokt ägg mixat med kaviar. Snart ska jag ställa mig och laga korv stroganoff och potatismos + koka morötter.

Det var allt för idag. Blev visst en lång roman.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.